Polven nivelrikon hoitovaihtoehdot

Vaikka polven nivelrikkoa (osteoartriittiin) ei toistaiseksi voida parantaa, tarjolla on kuitenkin useita hoitovaihtoehtoja. Ne lievittävät kipua ja helpottavat elämääsi.

Leikkaus vai ei

Leikkaushoito on yksi vaihtoehto, mutta monet valitsevat mieluummin suun kautta tai pistoksina otettavan lääkityksen kivun lievittämiseksi.Tarjolla on myös toisentyyppinen ei-kirurginen hoitovaihtoehto. Se on turvallinen ja helppo käyttää, ja sen on tutkimuksissa todettu lievittävän kipua. Unloader One -polviortoosi ei ole invasiivinen, kuten leikkaus, eikä sillä ole mitään lääkityksen haittapuolia.

Valitsemasi hoitomuodon tulisi vastata elämäntyyliäsi ja auttaa jatkamaan normaaleja toimintoja ja mieluisia harrastuksia. Voit huomata, ettet tarvitsekaan leikkaushoitoa ollaksesi jälleen aktiivinen ja kivuttomampi.

Pidä nivelesi liikkuvina kohtuullisella liikunnalla

Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen, kohtuullinen liikunta on hyödyllistä myös nivelrikosta kärsiville. Se auttaa pitämään nivelet liikkuvina ja kasvattaa liikelaajuutta. Kun liikut, elimistösi vapauttaa endorfiineja, jotka ovat luonnon omia kipulääkkeitä. Ensimmäinen ja tärkein vaihe on keskustella lääkärin kanssa elämäntyylistäsi ja asioista, joista jäät paitsi polvikivun takia .

Henkilökohtaiset, räätälöidyt hoitosuunnitelmat

Useimmat lääkärit räätälöivät hoitosuunnitelman jokaiselle potilaalle erikseen, sillä kaikki tapaukset ovat erilaisia. Suunnitelmaan voi sisältyä elämäntapamuutoksia (painon vähentäminen, aktiivisuuden lisääminen jne.), ortoosin käyttö ja/tai fysioterapia sekä mahdollisesti tarpeellinen lääkitys.