USEIN KYSYTTYÄ

Saamme jatkuvasti kysymyksiä Unloader-polvituesta nivelrikon hoitomuotona. Seuravassa on kerättynä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin.

KUSEIN KYSYTTYÄ

Saamme jatkuvasti kysymyksiä Unloader-polvituesta nivelrikon hoitomuotona. Seuravassa on kerättynä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin.

Nivelrikko voi aiheuttaa eri ihmisille eriasteista kipua. Polven osteoartriitti voi luoda pahenevan kierteen, jossa kipu ja heikentynyt liikkuvuus johtavat aktiivisuuden vähenemiseen. Tämän seurauksena paino usein nousee, jolloin nivelrikko jälleen pahenee. Elämä kroonisen (ja jatkuvan) kivun kanssa voi johtaa ongelmiin työelämässä. Se voi toisinaan olla osasyynä masennukseen ja vaikuttaa koko perheeseen. Siksi on tärkeää hakea apua.

USA:n Nivelrikkoyhdistyksen mukaan lähes joka kolmannella aikuisella on diagnosoitu nivelrikko. Se on naisilla yleisempi kuin miehillä. Useimmat ihmiset elävät nykyään aktiivisemmin ja urheilullisemmin kuin edelliset sukupolvet, ja siksi heidän nivelensäkin joutuvat kovemmalle koetukselle. Nivelrikosta kärsivien lukumäärä on lähes kaksinkertaistunut viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana.

Tutkimuksissa on todettu, että säännöllinen, kohtuullinen liikunta on hyödyllistä myös nivelrikosta kärsiville. Se auttaa pitämään nivelet joustavina ja kasvattaa liikelaajuutta, auttaa painonhallinnassa sekä vahvistaa niveliä ympäröiviä lihaksia ja auttaa tukemaan ja vakauttamaan niitä. Lisäksi liikunta parantaa unen laatua ja vapauttaa endorfiineja, jotka ovat luonnon omia kipulääkkeitä.

Unloader One -ortoosi on hoitovaihtoehto, jossa ei tarvita leikkausta. Se voi auttaa pysymään aktiivisena aiheuttamatta lisävaurioita nivelille.

Unloader One -ortoosi voi siirtää tuonnemmaksi polven tekonivelleikkauksen tarvetta ja parantaa monien polven nivelrikosta kärsivien elämänlaatua. Vaikka jotkut Unloader One -ortoosia monien vuosien ajan käyttäneet henkilöt voivat lopulta tarvita tekonivelen, heillä on tavallisesti jo ollut monta tervettä ja aktiivista vuotta, ennen kuin leikkaus on välttämätön.

Silloinkin, kun tekonivelleikkaus on tarpeen, voi leikkausta toisinaan joutua odottaman pitkään. Unloader One -ortoosia voidaan tällöin käyttää väliaikaisena hoitona.